Banánový ovesný koláč

Banánový ovesný koláč

Další z receptů našeho oblíbeného food blogu – Cooking with Šůša. Pokud podle Šůši také vaříte a pečete, určitě se s námi podělte.

Banánový dezert.

Co budete potřebovat:

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
3 zralé banány
1 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
3/4 hrnku rostlinného mléka
špetka soli
1 odměrka čokoládového proteinu (pokud nemáte, nahraďte medem)
1 lžička perníkového koření
kokosový olej
lžíce kakaa

Než přejdeme k vaření, podíváme se na špaldu. 

Špalda je nešlechtěný druh pšenice známý pro svůj vysoký podíl bílkovin, kvalitních tuků a sacharidů, ale také jako zdroj vitaminů a minerálů. Podle TČM je špalda teplá a sladká. Vyrábí se z ní především špaldová mouka. Dnes je běžně dostupná.
100 g špaldy má 1520 KJ:
15,4 g bílkovin
4,1 g tuků
70,7 g sacharidů, z toho 9,5 g vlákniny.

Banánový dezert II

Postup dle Šůšy:

Do mísy nakrájíme banány a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny kromě kokosového oleje a kakaa. Připravíme hladké těsto, které vlijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu, kterou vytvoříme smícháním rozehřátého kokosového oleje, kakaa a medu. Polevu nalijeme na upečený koláč, ozdobíme ovocem a můžeme podávat.

Dezert je to jednoduchý, rychlý a kokosovou polevu můžete použít i na jiné dezerty. Tento koláč jsem upekla tetě k narozeninám a opravdu všem moc chutnal.

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field