Fazolová polévka podle Elly

Fazolová polévka podle Elly

Fazolová polévka

Tato polévka je svou chutí velmi podobná klasické rajské polévce, na rozdíl od ní, ale díky fazolím obsahuje mnohem více rostlinných bílkovin.

Pokud vy, váš partner nebo děti nemáte luštěniny rádi, i když víte, že jsou opravdovým zlatem do hrdla, tak toto jídlo je báječným řešením, protože luštěninu v něm opravdu cítit nebudete. Recept je inspirován receptem z kuchařky Lahodně s Ellou.

Budete potřebovat:

      • Velká rajčata (asi 16 ks, já dávám tak 8)
      • Červená paprika – 4 ks
      • Olivový olej
      • Koření (použila jsem provensálské)
      • Bazalka (dodá polévce báječnou chuť)
      • Bílé fazole 2×400 gramů
      • Tamari  (fermentovaná sojová omáčka)
      • Sůl, Pepř

Proč bychom měli jíst papriku?

      • Je zdrojem celé škály vitaminů – B1,B2,E, má vysoký obsah vitaminu C (191mg/100g) a provitaminu A (3165 μg/100 g).
      • Je také zdrojem minerálů, jako je draslík, fosfor, sodík, vápník, hořčík.
      • Červená paprika má asi 124 KJ/100 g a zelená paprika 87 KJ/100 g.
      • Můžete ji přidávat do salátů, péct nebo z ní udělat třeba pesto – recept najdete zde.

Postup na přípravu polévky:

      • Rajčata nakrájíte na čtvrtiny, papriky na proužky a poklademe na pečící papír v zapékací míse.
      • Okořeníme a zakápneme olejem.
      • Pečeme asi 30 min při 170 °C.
      • Necháme vychladnout a všechny ingredience rozmixujeme.

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field