Hovězí s fazolemi

Hovězí s fazolemi

Hovězí s fazolemi x

 

Máte rádi guláš? Tak čtěte. Tento recept mě naučila Zuzka, moje oblíbená kuchařka :-). Někteří kamarádi nebo klienti tvrdí, že bez tlakového hrnce se hovězí vaří hodiny a vůbec, že je to komplikované. Nemůžu souhlasit. Ano, hovězí se vaří déle, ale pokud víte, že stejně budete doma hodinu a půl až dvě hodiny, proč to nevyzkoušet, když příprava zabere jen chvíli…a než se jídlo uvaří, můžete si třeba číst.

 Hovězí s fazolemi II x

Ingredience:

  • Hovězí maso
  • Fazole (uvařené nebo sterilované)
  • Cibule
  • Olej
  • Mrkev
  • Červená řepa
  • Sladká paprika, sůl
  • Chléb k podávání
  • Brambory (nemusí být, záleží na vás, jak hutné jídlo chcete mít)

 

  1. Cibulku orestujeme na oleji a zaprášíme paprikou (a provoníme tak celou kuchyni).
  2. Přidáme maso, které necháme chviličku restovat.
  3. Zalejeme vodou a vaříme.
  4. Asi po hodině přidáme na menší kousky nakrájenou řepu a mrkev (popřípadě brambory) a vaříme do změknutí.
  5. Na konci přidáme fazole jen aby se prohřály, protože už jsou uvařené nebo sterilované.
  6. Můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou.
  7. Podáváme s chlebem.

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field