Inspirace: Bramborový salát trochu jinak

Inspirace: Bramborový salát trochu jinak

Bramborový salát x

 

Tento recept už jsme jednou zveřejnily na blogu, ale trošku zapadl a myslíme si, že si zaslouží pozornost, hlavně když chceme trochu oživit klasické vařené brambory.

Jak na to? Brambory nakrájíte na menší kostičky a dáte je s kmínem vařit pod pokličku. Za pět minut přidáte nakrájený celer, a jakmile obojí trochu změkne, přidejte hrášek. Jakmile je vše uvařeno, vylijte přebytečnou vodu a opatrně vše promíchejte se žervé nebo s jiným mazáním tohoto typu, které vám chutná.

V létě si tuto přílohu dávám třeba ke grilované cuketě, ale tentokráte jsem zvolila kuřecí steak.

Tento recept máme rády, protože do něj vpašujete celer, aniž by vadil i těm, kteří jej moc nemusí. Celer je výborná zelenina, působí protizánětlivě,močopudně, povzbuzuje činnost ledvin, uklidňuje trávení a zpevňuje cévy.Bramborový salát 3 x

Žervé celou směs krásně zjemní a recept je tak lahodný i pro děti. Navíc je to příjemná obměna k vařeným bramborám.

Dobrou chuť.

Bramborový salát 2 x

PS: Pokud si chcete připravit kuřecí maso, potom jej stačí okořenit podle chuti (já používám směsi koření z Herbaria), zprudka položit na pár sekund z každé strany na rozpálenou pánvičku s kapkou oleje, ať se maso zatáhne a je šťavnaté. Potom už jen stačí přidat do pánve trošku vody a maso chvíli dusit pod pokličkou. Chutná skvěle!

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field