Inspirace: Dušené kuře s gremolatou

Inspirace: Dušené kuře s gremolatou

Dušené kuře s gremolatou x

Na nějakou dobu poslední z receptů s červenou čočkou, tenkokrát ale s masem. Našly jsme jej v Apetitu a nešlo odolat!

Co budeme potřebovat?           
2 lžíce olivového oleje
8 kuřecích paliček
2 cibule nakrájené nadrobno
6 lžic červené čočky
400 g krájených rajčata
1 kostku vývaru v bio kvalitě
celozrnný chléb k podávání

Na gremolatu:
strouhaná kůra z biocitronu
1 stroužek česneku nakrájeného nadrobno
hrst sekané petrželky

 

Dušené kuře s gremolatou x 3

Jak na to?

  1. V kastrolu na troše oleje z každé strany prudce opečeme kuřecí paličky a dáme je bokem.
  2. Do kastrolu dáme zbytek oleje a orestujeme cibulku.
  3. Přidáme čočku, 400 ml vody, bujon (nebo místo vody a bujonu můžeme přidat domácí vývar).
  4. Do hrnce vrátíme špalíčky a přiklopíme pokličkou.
  5. Necháme asi 30 min vařit až bude maso měkké.
  6. Odklopíme a vaříme dalších 10 minut.Dušené kuře s gremolatou 2 x
  7. Mezitím smícháme všechny přísady na gremolatu.
  8. Posypeme jí hotový pokrm a podáváme s pečivem (ale nemusíme)

 

 

 

 

 

 

 

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field