Inspirace: Lilek s fazolemi a chilli

Inspirace: Lilek s fazolemi a chilli

lilek s fazolemi x

Tento recept jsme našly v časopise Apetit, a jelikož máme rády chilli, trošku jsme recept přiostřily a výsledkem je neuvěřitelná lahůdka z celkem obyčejných surovin. No jestli nevěříte, tak zkuste a uvidíte. Hlavně se ani po celkem větší porci nebudete cítit „přecpaní“.

Lilek s fazolemi 2 x

Tak jdeme na to:

Předehřejte si troubu na 210°C. Lilek rozpulte a do dužiny udělejte mřížku. Potřete česnekem a kapkou oleje a na troše vody pečte do měkka.

V pánvi na oleji orestujte cibuli, přidejte fazole a rajčata (je na vás jestli použijete sterilované) a ono zmiňované chilli, přilijte trochu vody a vařte, dokud směs nezhoustne. Další ochucování je na vaší fantazii :-).

Tuto směs pak hoďte pod lilky do zapékací misky, lilky posypte sýrem (parmazán nebo cokoliv, co máte doma) a pečte asi 10 minut dozlatova.

Lilek s fazolemi 3 x

Proč chilli?

Chilli papričky mají hodně vitaminu A a C, železa, zrychlují metabolismus, snižují „špatný cholesterol“, zlepšují náladu (zvyšují produkci endorfinů a serotoninů), snižují chutě na sladké a prý dokonce zlepšují spánek.

Takže teď už víte, čím se rozehřát, když je venku zima :-).

Dobrou chuť!

Dobře jím x

 

Leave A Response

* Denotes Required Field