Inspirace: Pomazánka z červené čočky

Inspirace: Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky x

Tento recept jsme už na našem blogu zmiňovaly, ALE tato pomazánka nám moc chutná (v kanceláři ji baštíme pravidelně) a navíc se nám hodí do našeho březnového měsíce bez masa.
Konzistencí i chutí se podobá „bulharce“, jen je zdravá a bez chemie. Je naprosto jednoduchá a v lednici vydrží.

Co budeme potřebovat? 
hrst červené čočky
kus celeru, jednu mrkev
cibuli
hořčici
trošku oleje (ale nemusí být)
rajčata, tuk na orestování

Jak na to?
1. Čočku uvaříme dle návodu.
2. Celer, cibuli, mrkev nakrájíme na menší kousky, orestujeme a podusíme pod pokličkou.
3. Necháme změknout a přidáme rajčata.
4. Jakmile jsou i rajčátka měkká, odstavíme, necháme chvíli vychladnout.
5. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme.

PS: Zkuste přidat chilli! ;-)

Pomazánka z červené čočky 2 x Pomazánka z červené čočky 3 x Pomazánka z červené čočky 4 x

PPS: Zkuste si do zásoby zamrazit očištěný celer a mrkev. Čočku, hořčici a olej většinou doma máme a můžete si tak být jistí, že bude co namazat na chleba :-).

Rajče buďto můžete vynechat, nebo přidat kvalitní konzervovaná rajčata. Nejlepší jsou čerstvá, ale pořád je to lepší řešení než do sebe rychle naházet pomazánky plné chemie.

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field