Inspirace: Pstruh se špenátem

Inspirace: Pstruh se špenátem

eat it pstruh se špenátem

Budete potřebovat:

  • Pstruh lososovitý (nebo losos)
  • Sušený kopr
  • Sůl
  • Citrón
  • Česnek
  • Špenát (čerstvý nebo mražený, ale celé list, ne drť)
  • Sojová omáčka (přírodně fermentovaná)
  • Olej
  • Brambory jako příloha

 

Postup:

  1. Rybu zbavíme kůže. Nakrájíme na menší dílky, položíme na pečící papír, posypeme koprem a solí, dáme péct asi na 15 min při 180 °C.
  2. Špenát, olej, trošku soli a lisovaný česnek dáme do hrnce a vaříme dokud špenát nezměkne nebo se nerozmrazí.
  3. Špenát dochutíme troškou sojové omáčky.
  4. Rybu podáváme se špenátem a bramborem, zakápneme ji citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

Leave A Response

* Denotes Required Field