Inspirace: Štrúdl z červené řepy

Inspirace: Štrúdl z červené řepy

Štrůdl x

Po našem posledním příspěvku na fb jste chtěli vědět, jak se vyrábí štrúdl, který je výborný a přitom ze surovin jako řepa?

Potřebujete:
1 máslo (250g)
0,5 kg mouky (pšeničná, špaldová, trochu žitné nebo amarantové – prostě co dům dal)
1 bílý jogurt (kelímek cca 150g)

Postup:

  • Tyto tři ingredience smícháme a uděláme těsto, které pak necháme uležet v ledničce.
  • Z této porce uděláme 3 velké štrúdly, rozdělíme tedy na 3 díly a uválíme placky, které pak plníme tím co dům dal.
  • Já měla po ruce klasicky jablíčka, ale také řepu a mrkev a tak vznikla tato pochoutka. Protože doslova miluji mandle, šoupla jsem je tam také … Toto těsto můžete prostě plnit čímkoli.

Jen tak mimochodem víte, že řepa se v pečení stala velice módní zaležitostí?  Recepty na koláče s řepou jsou teď všude. A takové trendy podporujeme.

Brání kornatění tepen, podporuje činnost jater, aktivuje tvorbu červených krvinek, dokonce zlepšuje náladu a mnohé další. Řepa je hodně muziky za málo peněz. :-)

Dobrou chuť!

Štrůdl 2 x

PS: A na dobré svačince jsme si opravdu pochutnaly i u nás v kanceláři. Zuzka na sebe upletla bič, teď ji budu pořád nutit péct. Takže radím tuhle dobrotu držet v tajnosti :-). Mějte se hezky! Veru

Štrůdl 3 x Štrůdl 4 x

Leave A Response

* Denotes Required Field