Jak na luštěniny?

Jak na luštěniny?

luštěniny eat it na web x

Jak na nadýmání? 

Luštěniny doporučujeme rády a často, ale ruku na srdce – kdo nezažil nepříjemné nadýmání po výborné čočkové polévce? Poradíme vám jak na to.

  • luštěniny před vařením namočte – oligosacharidy, které způsobují nadýmání, jsou rozpustné ve vodě, vodu vyměňujte
  • vyměňte vodu při varu nebo z vrchu sesbírejte pěnu, která se při vaření vytváří
  • po uvaření dejte luštěniny zamrazit

Všechno tohle báječně funguje nejen nám, ale našim klientům. Nám osobně stačí luštěniny namočit a v průběhu vaření odebírat pěnu.
Pokud vařím například čočku nebo fazole, dám vařit celé balení. Před dochucením nadbytečnou část odeberu a dám zamrazit.
Opravdu tím budete eliminovat nadýmání a zároveň si pěkně vytvoříte zásobičku na „horší časy“, kdy nebudete mít čas vařit nebo se vám prostě nebude chtít. Uvidíte, jak moc budete vděční, že v mrazáku už máte nachystanou luštěninu.
Jinak skvělým řešením je samozřejmě červená čočka, kterou vůbec nemusíte namáčet a je uvařená během chviličky :-).

Proč luštěniny? 

Co jsou luštěniny? Je to vlastně souhrnný název pro hrách, sóju, fazole a čočku.

  • Jsou zdrojem komplexních sacharidů a rostlinných bílkovin, ale také vlákniny, minerálů a vitaminů.
  • Jsou levné, dostupné v mnoha variantách.
  • Využijete je na kaše, polévky, pomazánky a můžete je naklíčit.

Recepty

Polévka z červené čočky

Čočková polévka luštěniny xx

Lilek s fazolemi a chilli

Lilek luštěniny xx

Dušené kuře s gremolatou

Dušené kuře s gr. luštěniny xx

Pomazánka z červené čočky

 

Čočková pomazánka luštěniny xx

Učím se x

Leave A Response

* Denotes Required Field