Kuřecí burger

Kuřecí burger s česnekovým dipem

Kuřecí burger

Představujeme vám jedno z nejoblíbenějších jídel našich klientů.

Tento recept máme moc rády. Nejen kvůli chuti, ale protože učí nejn naše klienty, že se nemusí v prospěch zdravého životního stylu vzdávat úplně všeho, co měli rádi.

Stačí malé úpravy. Místo burgru připravovaném na přepáleném oleji z nekvalitního masa, která vám dají do housky společně s plátkem sterilované okurky, si můžete připravit vlastní burger sami doma. Připravujeme si podobně i hovězí, ale to až někdy příště :-).

Takže dobrou chuť!

čára

Budeme potřebovat:
dalamánek nebo kaiserka
kuřecí maso (nebo krůtí)
rajčata, cibule, ledový salát
česnek
citnonová šťáva
jogurt
olej
Koření (já používám na maso sůl, pepř a Davídkovo grilovací koření, na ledový salát ještě balzamikový ocet)

Postup:

  1. Maso okořením a zprudka orestujeme z obou stran na trošce oleje. Podlijeme vodou a dusíme (nebojte, nebude to mít žádný vliv na chuť).
  2. Pečivo rozkrojíme a namažeme dipem, který si připravíme z trošky jogurtu, lisovaného česneku a citronové šťávy.
  3. Vložíme ledový salát, na plátky nakrájená rajčata, cibuli a hotové maso.
  4. Podáváme se zeleninou.

Náš tip: Pokud nemůžete mléčné výrobky, můžete si burger připravit s kvalitní pikantní hořčicí.

 

Dobře jím x

 

Leave A Response

* Denotes Required Field