Kuřecí s jablky

Kuřecí s jablky a jarní cibulkou

Kuřecí s jablky

Na tomto receptu opravdu není nic těžkého a jde v něm hlavně o oživení nudy zvané kuřecí a brambor. Přišla jsem na něj asi před rokem v nějakém časopise a od té doby si kuřecí maso takto připravuji.

Co potřebujeme:

  • Kuřecí maso
  • Jablko (využijete tady i nějaké to nehezké jablíčko)
  • Jarní cibulku
  • Grilovací koření (použila jsem to z farmářské prodejny Grunt a bylo výborné!)
  • Sůl
  • Hořčici
  • Olej

No a jako přílohu si můžete dát třeba právě ty brambory :-).

Kuřecí s jablky III x

Postup:

  • Naporcované a očištěné maso okořeníme (sůl, grilovací koření).
  • Prudce osmahneme na oleji, ať se maso zatáhne a zůstane uvnitř šťavnaté.
  • Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
  • Asi za pět minut přidáme jablka a polovinu jarní cibulky, dusíme.
  • Jakmile se voda vyvaří, maso ještě potřeme hořčicí (výborná je z Třebovického Pikantu) a na pár sekund necháme na pánvi z každé strany opéct.
  • Maso i jablka přendáme na talíř a posypeme zbytkem jarní cibulky.

Kuřecí s jablky II x

 

Dobrou chuť!

Dobře jím x

Leave A Response

* Denotes Required Field