Nepečené banánové řezy

Nepečené banánové řezy

Nepečený dezert podle Šůši

 

Šůša opět nezklamala a my máme další báječnou inspiraci nejen pro klienty, ale i pro děti. Originál receptu najdete zde.

Dezert je bez mouky a přidaného cukru. Jakmile ochutnáte krém z banánů a tofu nebo šmakouna, na tučné smetanové krémy si ani nevzpomenete.

  • 1 balení Šmakoun přírodní aroma (200g) – my jsme použily přírodní tofu
  • 1 hrnek sušených datlí
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 zralé banány
  • kvalitní hořká čokoláda
  • nasekané vlašské (nebo jiné) ořechy

Postup – přímo z webu od Šůši: 

  1. Datle namočíme cca na půl hodiny do hrnku s vodou a počkáme, až změknou.
  2. Po půl hodince vhodíme datle i s vodou do mixéru, přidáme ovesné vločky a mixujeme.
  3. Hmota by měla mít konzistenci tak akorát. Těsto připravte spíše tužší. V opačném případě přidejte ještě vločky. Takto připravené těsto rozprostřete na dno mísy (já jsem použila hranatou zapékací), kterou si nejprve vyložte pečícím papírem.
  4. Na těsto pak navrstvěte rozmixovaného Šmakouna s banány. Vše pak polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte nasekanými vlašskými ořechy. Nechte ztuhnout v lednici a máte hotovo.

A na svačinku máte skvělý zdroj vlákniny, minerálů, vitaminů a rostlinných tuků.

Dobrou chuť!

Dobře jím x

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field