Pečené banány s mákem

Pečené banány s mákem

Receptů na pečené banány najdete spousty a není se čemu divit. Pečený banán je lahodný už sám o sobě. Zkuste jej ale zkombinovat s mákem, vlašskými ořechy a rybízem, budete se olizovat až za ušima.

Rybíz teď navíc koupíte na každém rohu.

Pečené banány s mákem

 

Příprava je doopravdy jednoduchá a rychlá:

  1. Banán podélně rozpůlíte a položíte do pekáčku na pečící papír.
  2. Posypete jej mákem, dále na něj položíte 3/4 množství ořechů i rybízu.
  3. Dáte do trouby rozehřáté na 160 °C asi tak na 15 minut.
  4. Chvíli před tím než banány dopečete, je zakápněte medem nebo sirupem z agáve (smíchá se se šťávou z ovoce a vám vznikne troška výborné ovocné omáčky).
  5. Po dopečení vložte na talířek a ozdobte zbytkem oříšků i rybízu.

čára

Jednoduchá, rychlá, zdravá a opravdu lahodná svačinka nebo dezert :-).

Červený a černý rybíz, ale také vlašské ořechy jsou výborným zdrojem antioxidantů.
Navíc mák patří mezi potraviny s extrémně vysokým obsahem vápníku ( jeho obsahem několikanásobně převyšuje mléko). Obsahuje také hořčík, který dále s vitaminem D přispívá ke správnému vstřebávání vápníku. Takže dobrou chuť a hurá ven na sluníčko pro déčko :-)

 

Dobře jím x

 

Leave A Response

* Denotes Required Field