Polévka z hrášku a máty

 Polévka z hrášku a máty

Polévka z hrášku a máty

Jestli se trošku zajímáte o nové recepty, určitě jste nepřehlédli novou kuchařku Lahodně s Ellou.

Je vhodná naprosto pro všechny, protože se v ní vaří bez masa, mléka, lepku a všech živočišných produktů, takže to ocení nejen vegani, ale také lidé s alergiemi.

Už ji máme doma a uvařily jsme podle ní polévku, která se hodí na parné horké dny, protože ji můžete jíst i studenou, navíc v ní najdete mátu, která vás krásně zchladí.

Výhodou je rychlá a jednoduchá příprava, takže nemusíte stát hodiny u rozžhavené plotny a stejně si pochutnáte a dopřejete svému tělu výživné jídlo.

Budete potřebovat:

Polévka z hrášku a máty IPro 4 osoby:
5 hrníčku hrášku
vývar (v bio kvalitě nebo domácí)
400 g vařených nebo konzervovaných bílých fazolí
čerstvou mátu
sůl, pepř,
česnek
olivový olej

čára

Postup:

  1. Hrášek nasypeme do hrnce, přidáme vývar v kostce a vodu (nebo hotový vývar) a přivedeme k varu. Jakmile se hrášek začne vařit, odstavíme ho.

Polévka z hrášku a máty II

  1. Mezitím si propláchneme a necháme okapat fazole. Část fazolí si dáme bokem.

Polévka z hrášku a máty III

3. Oloupeme a rozmačkáme česnek.

Polévka z hrášku a máty IV

4. K uvařenému hrášku přidáme fazole, mátu, osolíme, opepříme a rozmixujeme.

Polévka z hrášku a máty V

5. Na trošce oleje orestujeme fazole a česnek.

Polévka z hrášku a máty VI

6. Rozmixovanou polévku podáváme s orestovanými fazolemi na česneku.

Polévka z hrášku a máty VII

 

Dobrou chuť!

Dobře jím x

 

Leave A Response

* Denotes Required Field