Zkoušíme pro vás nové recepty...

Salát s bulgurem
Pracujete-li v kanceláři a "meníčka" jsou pro vás příliš těžké, zkuste tuto lehkou a rychlou obměnu. Je to skvělý oběd, který vám dodá energii, ale také vitaminy, minerály a vlákninu a hodí se i na svačinku.

Domácí müsli pochoutka

Ať už půjdete na piknik nebo na výlet, dospělí nebo malí, tuhle pochoutku určitě oceníte, protože uvolňuje energii postupně a vy budete mít více sil po delší dobu.

Vánoční cukroví 
Cukroví může být hotovo za pár minut. Pokud nestíháte, nezoufejte a nechte se inspirovat. Tyto dobrůtky jsou vhodné i pro alergiky, jsou bez lepku, bez mléka, ale také bez cukru. A jsou velmi dobré. Vyzkoušejte, za pár minut máte hotovo :-). Veselé a klidné Vánoce!

Mrkvová polévka se zázvorem
O termickém efektu stravy jste se mohli dočíst v jednom z našich předchozích příspěvků. Teď už víte, že se můžete zahřát nejen horkou vanou nebo teplou dekou, ale také jídlem, které sníte. A mezi potravinu, která vás určitě zahřeje patří zázvor, proto si můžete v chladných dnech uvařit tuto velmi jednoduchou a lahodnou polévku.

Pstruh se špenátem
Zkuste dát šanci rybám ve vašem jídelníčku. Jsou zdrojem tolik potřebných n-3 mastných kyselin, kterých má většina z nás nedostatek.

Banánový ovesný koláč 
Další z receptů našeho oblíbeného food blogu – Cooking with Šůša. Pokud podle Šůši také vaříte a pečete, určitě se s námi podělte. V příspěvku najdete i několik informací o špaldě. Dobrou chuť!

Hummus - klasický a s paprikou

Pomazánka s poněkud nelíbivým názvem, nicméně báječnou chutí. Pokud jste tuto klasiku ještě nezkoušeli, tak si ji zkuste připravit doma. Příprava zabere opravdu jen chvíli.

Ovocný jahelník

Plánujete o víkendu péct? Zkuste pro změnu něco dobrého bez pšenice. Tento recept ocení lidé alergičtí nebo intolerantní na lepek.

Fazolová polévka podle Elly
Tato polévka je svou chutí velmi podobná klasické rajské polévce, na rozdíl od ní, ale díky fazolím obsahuje mnohem více rostlinných bílkovin. Bílkoviny jsou stavebním materiálem, je vhodné je udržovat aspoň v poměru 50:50 % s živočišnými bílkovinami (maso, vejce, mléčné výrobky).

Topinky se žervé a hruškou

Toto je příjemná obměna klasických snídaňových hitů jako jsou vejce, ovesné kaše, tousty nebo chléb se šunkou. Tento recept mám založený vzadu v hlavě jako vyložené gurmánský a to pro svou lahodnou, netypickou chuť. Přesto je velice jednoduchý...

Nepečený dezert podle Šůši

Šůša opět nezklamala a my máme další báječnou inspiraci nejen pro klienty, ale i pro děti. Originál receptu najdete zde. Dezert je bez mouky a přidaného cukru. Jakmile ochutnáte krém z banánů a tofu nebo šmakouna, na tučné smetanové krémy si ani nevzpomenete.

 

Kuřecí burger s česnekovým dipem

Představujeme vám jedno z nejoblíbenějších jídel našich klientů. Tento recept máme moc rády. Nejen kvůli chuti, ale protože učí nejn naše klienty, že se nemusí v prospěch zdravého životního stylu vzdávat úplně všeho, co měli rádi.

Pečené banány s mákem

Receptů na pečené banány najdete spousty a není se čemu divit. Pečený banán je lahodný už sám o sobě. Zkuste jej ale zkombinovat s mákem, vlašskými ořechy a rybízem, budete se olizovat až za ušima.

Polévka z hrášku a máty

Jestli se trošku zajímáte o nové recepty, určitě jste nepřehlédli novou kuchařku Lahodně s Ellou.
Je vhodná naprosto pro všechny, protože se v ní vaří bez masa, mléka, lepku a všech živočišných produktů, takže....

Pesto z pečených paprik

Toto je skvělá obměna za klasické a dobře známé bazalkové pesto. Papriky nemusíte péct jenom doma, ale využít víkendové grilování, papriky i česnek ugrilovat a nachystat si tak základ na výborné pesto, které si přes týden smícháte s těstovinami a budete vzpomínat na vůni letního víkendu :-).

Cuketová polévka

O této polévce mi kamarádka říkala už dávno, ale nějak jsem na ni zapomněla. Nicméně proto, že je teď všude moře cuket, rozhodla jsem se ji vyzkoušet. Řeknu vám jen jedno, vyzkoušejte jí, překvapí vás a v tyto dny určitě i zahřeje :-).

Hrášková polévka s batáty a kari

Přiznám se, že na kari moc nejsem, ale protože jsem tento recept našla na mém oblíbeném blogu Veganotic, věděla jsem , že to bude trefa do černého. Uvařila jsem a byla jsem rozpačitá. Chutná mi to nebo ne? :-)

Fermentovaná ovesná kaše

Nevím, jak vy, ale někdy mám lenivější rána a i když mám chuť na ovesnou kaši, nechce se mi nebo zkrátka nemám čas si ji uvařit. Jestli jste na tom podobně, budete tímto receptem, který jsem našla...

Den dětí

Hezký den dětí přejeme úplně všem dětem (i těm schovaným v těle dospěláků) :-) !!!
Chtěly jsme pro vás připravit sladkou, ale zdravou inspiraci pro děti, ale …no...více si přečtěte tady..

Kuřecí s jablky a jarní cibulkou 

Na tomto receptu opravdu není nic těžkého a jde v něm hlavně o oživení nudy zvané kuřecí a brambor. Přišla jsem na něj asi před rokem v nějakém časopise a od té doby si kuřecí maso takto připravuji.

Inspirace: Hovězí s fazolemi

Máte rádi guláš? Tak čtěte. Tento recept mě naučila Zuzka, moje oblíbená kuchařka :-). Někteří kamarádi nebo klienti tvrdí, že bez tlakového hrnce se hovězí vaří hodiny a vůbec, že je to komplikované.

Pikantní pomazánka

Už si nevzpomínám, kde jsem tento recept našla, ale milují ho všichni! Doba přípravy – asi dvě minuty. Chuť  – výrazná, ostrá a báječná. Výborně se hodí na topinky (ty na sucho opražené...

Inspirace: Těstoviny s tuňákem

K tomuto receptu se vracím už roky. Co mám na něm nejradši? Vůni česneku, která se line kuchyní, také že v něm upotřebím rajčata, která už jsou měkká a hlavně...

Inspirace: Celerovo-petrželový krém

Tak jsme se opět nechaly inspirovat Šůšou   :-). Originál najdete zde. Šůša použila k dochucení i sýr, který já bohužel nemůžu, ale i tak to byla báječná a rychlá (zdravá!) záležitost! Opět moc děkujeme za inspiraci   :-)

Inspirace: Květák se sýrem
Jednou jsem byla sama doma a hledala jsem něco rychlého pro jednoho ze surovin, které mám doma a našla jsem tuhle rychlovku. Recept mně nijak nenadchnul, ale do obchodu se mi pro jiné suroviny běžet nechtělo a rozhodla jsem se, že jej zkusím. 

Co s vajíčky?
Odpověď je jednoduchá. Udělejme si rychlé a zdravoučké pomazánky. Jednu s avokádem a druhou s lučinou :-). Tak pojďme na to!

Vajíčková pomazánka s praženými semínky
Tento recept jsme našly v časopise Apetit a tak jsme jej vzhledem k blížícím se Velikonočním svátkům musely vyzkoušet. Nebojte se slunečnicových semínek, my jsme litovaly, že jsme jich neopražily více. Je to opravdu báječná chuť.

Inspirace: Avokádovo-vajíčková pomazánka
Jak na avokádo?
Avokádo musí být dostatečně zralé. Měkké na dotek. Většinou je v obchodě ještě tvrdé, ale po zhruba 2 až 3 dnech dozraje...

Inspirace: Dušené kuře s gremolatou
Na nějakou dobu poslední z receptů s červenou čočkou, tenkokrát ale s masem. Našly jsme jej v Apetitu a nešlo odolat!

Inspirace: Zapečené vločky s tvarohem
Zadejte si na internetu „zdravé recepty“ a budete doslova zasypání stovkami odkazů. Jenže ono to má háček, komu se chce hledat? Kdo má čas prát se s weby, které jsou často nepřehledné, neustále tam..

Inspirace: Pomazánka z červené čočky
Tento recept jsme už na našem blogu zmiňovaly, ALE tato pomazánka nám moc chutná (v kanceláři ji baštíme pravidelně) a navíc se nám hodí do našeho březnového měsíce bez masa......

Inspirace: Štrúdl z červené řepy
Po našem posledním příspěvku na fb jste chtěli vědět, jak se vyrábí štrúdl, který je výborný a přitom ze surovin jako řepa?

Inspirace: Polévka z červené čočky
Tak a jsme tady s březnovou řadou bezmasých receptů:
Červená čočka se těší čím dál tím větší popularitě, a aby ne. Je zdravá, levná, barevná a ještě k tomu jednoduchá na přípravu. Tento recept jsme našly....

Inspirace: Lilek s fazolemi a chilli
Tento recept jsme našly v časopise Apetit, a jelikož máme rády chilli, trošku jsme recept přiostřily a výsledkem je neuvěřitelná lahůdka z celkem obyčejných surovin. No jestli nevěříte, tak...

Inspirace: Bramborový salát trochu jinak
Tento recept už jsme jednou zveřejnily na blogu, ale trošku zapadl a myslíme si, že si zaslouží pozornost, hlavně když chceme trochu oživit klasické vařené brambory.
Jak na to?

Inspirace: Tuňák s kuskusem
Jak dlouho trvá sejít dolů na ulici a koupit si něco u „hladového okna“ a vrátit se domů, když nemáte čas vařit? Deset minut? Tak přesně tolik času vám zabere naše dnešní mnohem zdravější inspirace – Tuňák s kuskusem..

Inspirace: Olivová pomazánka
Nejezte pořád chleba se šunkou a namažte si na chleba léto. Přineste si domů skvělé zelené olivy z Kalimery a připravte si rychlou pomazánku ze žervé, ovesných vloček, které ji zahustí a dodají vlákninu...

Když nemáme chuť na maso
Všimla jsem si, že jakmile dá člověk jídlu nálepku „vegetariánské“ nebo dokonce „veganské“, je zle. Běžně si přitom v restauracích dáváme „smažák“ a hranolky, ale tam maso nenajdeme.

Telefon:
603 456 228 (t-mobile)

Email:
info@eatit.cz

Adresa provozovny:
Zuzana Mlčáková
Spojů 835/2
Ostrava - Poruba
70800

Fakturační údaje:
Zuzana Mlčáková
Čkalovova 882/17
Ostrava - Poruba
70800
IČO: 88917061

Číslo účtu:
mBank
670100-2211564892/6210