Vlhkost v organismu

Vlhkost v organismu

eat it nafouknutí vlhkost

Jste nafouknutí, unavení a nedaří se vám hubnout?

Možná máte vlhkost v těle! Nechte se spolu s námi inspirovat pohledem tradiční čínské medicíny. Řešení je pak velmi jednoduché…
Tradiční čínská medicína neřeší kalorie, ale energii potravin. Jednotlivé složky potravy se dělí podle charakteristik jin, jang, pěti prvků chuti, tropizmu, ročních období a také kuchyňské úpravy.
Cílem je být v rovnováze a tak pokud konzumujeme v této době pokrmy studené a chladné povahy, je velmi pravděpodobné, že v rovnováze nejsme.

Jedním faktorem může být příliš vlhkosti v těle. Pokud máte některé z těchto příznaků, přečtěte si náš článek a podnikněte tyto jednoduché a účinné kroky k nápravě.

Projevem vnitřní vlhkosti mohou být:
• únava
• svalová slabost
• nadváha, obezita
• zažívací obtíže
• řídká lepivá stolice nebo naopak zácpa
• hleny, nadměrné výtoky z nosu, uší a očí
• lepkavý pocit v ústech
• zápach z úst
• gynekologické záněty a výtoky
• pocity těžkého těla
• otoky

Co může způsobovat vlhkost:
• nekvalitní nebo nepravidelná strava
• potraviny produkující vlhkost jako bílý cukr, sladkosti, smažené potraviny
• tepelně neupravené chladné potraviny jako je například syrová zelenina
• nadbytek mléčných výrobků

Řešení:
• zpravidelnit příjem
• tepelně upravovat pokrmy – vařit, péct
• vyřadit smažené
• omezit sladkosti
• omezit výrobky z bílé mouky
• omezit mléčné výrobky
• přidat do jídelníčku doporučované potraviny:
Obiloviny – pohanka, jáhly, pšeničné klíčky, žito, quinoa
Luštěniny – sója, tofu, fazole adzuki
Zelenina – kořenová, tepelně upravená
Nejrůznější polévky – zeleninové, vývary
Ovoce spíše zavařené, sušené, kompoty
Maso
Koření
Med (je sice sladký, ale v syrovém stavu je i pikantní a po strávení tělo spíše vysušuje, působí na vlhkost a hleny. Po    chemické úpravě nebo při vaření má však již zvlhčující účinek jako ostatní sladidla)

Věříme, že vám tyto informace pomůžou k tomu, abyste se cítili lépe a plni energie.
Vaše eat it

Leave A Response

* Denotes Required Field